تاریخچه شکل گیری مرکز

تربیت نیروی انسانی توانمند و متعهد به جامعه برای دستیابی به جایگاه مطلوب در مناسبات مختلف جهانی طبق سند چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران از مهم‌ترین سیاست‌های کشور است. توسعه علم و فناوری، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محرک‌های افزایش توان رقابتی کشور در عرصه‌های بین‌المللی، نیازمند نیروهای جوان، متخصص، باانگیزه و متعهد به پیشرفت کشور است. یکی از مهم‌ترین عناصر و زمینه‌های پیشرفت تحقیقات و فناوری در کشورمان حضور انبوه محققان، پژوهشگران و دانشجویان باانگیزه‌ای است که در طی دوران تحصیل برای پایان‌نامه و همچنین در طرح‌های تحقیقاتی و دوره‌های تخصصی به فعالیت می‌پردازند. مرکز نوآوری دانشگاه کردستان در راستای وظایف  ابلاغی از سوی وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری در مهر ماه 1397 کار خود را آغاز کرد. این مرکز که زیر مجموعه معاونت پژوهشی دانشگاه کردستان می باشد براساس دستورالعمل های ابلاغی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اهداف خود را پیگیری و به مرحله انجام می رساند.مرکز نوآوری دانشگاه کردستان به عنوان یک مرکز پویا و فعال و شتاب دهنده در زمینه هدایت دانشجویان و علاقمندان در زمینه های کسب و کار و نیز کارآفرینی رسالت خود را در پیش گرفته و در این مسیر از هیچ کوششی کوتاهی نخواهد نمود.

مرکز کارآفرینی دانشگاه کردستان در سال 1382 در جهت اجرای آیین‌‏نامه کاراد (طرح توسعه کارآفرینی در دانشگاه‌‏های کشور) مصوب وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، به منظور ارتقاء توسعه فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه کردستان تأسیس گردید. تا شهریور ماه 1388 عمده فعالیت‌‏های مرکز شامل اموری همچون برگزاری دوره‌های آموزشی و ترویجی مورد درخواست دانشجویان، اساتید و یا نهادهای دولتی و غیر دولتی بوده است. دعوت از کارشناسان مربوطه جهت برگزاری سمینارهای تخصصی آموزشی و ترویجی نیز به همراه  ایجاد ارتباط بین افراد کارآفرین و سازمان‌های حامی نیز از جمله اقدامات انجام شده تا قبل از مهر ماه 1388 بشمار می‌رود.

از مهرماه 1388 به منظور اجرایی شدن مصوبات تیرماه 1388 شورای کارآفرینی دانشگاه، راه‌اندازی هسته‌های کارآفرینی در دانشکده‏‌ها در دستور کار مرکز کارآفرینی و دانشکده‌های دانشگاه قرار گرفت تا اموری دایر قبلی به همراه اموری جدیدی همچون طرح ارائه درس 3 واحدی کارآفرینی و همچنین حمایت از پایان‏‌نامه‌‏های کارآفرین دانشجویان تحصیلات تکمیلی و مشاوره و هدایت دیگر ایده‌های کارآفرینانه با مشارکت و هم‌فکری اعضای هیأت علمی و دانشجویان به شکل غنی‏‌تری تحقق یابند.